Bezoekers - Digital Construction Brussels

Kom meer te weten over Digital Construction Brussels

De 4de editie van de vakbeurs Digital Construction zal plaatsvinden samen met de beurs Install Day te Brussels Kart.

Deze beurs zal zich focussen op deze gespecialiseerde niche van de bouwondernemingen.

Er zullen eveneens demo’s doorgaan die onze partner het WTCB zal verzorgen.

Install Day en Digital gaan daardoor hand in hand omdat digitalisering ontegensprekelijk de toekomst is.

Mis daarom deze beurs zeker niet!

In het kader van Corona zullen we er alles aan doen om de veiligheid, gezondheid en welzijn van bezoekers, exposanten en medewerkers te garanderen. Wij zullen daarom met COVID SAFE TICKET werken (meer info hierover op de Covid-pagina van deze website)

PARTNERS

WTCB | stand 13-14-18-19

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf is een Belgische particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie en heeft tot doel het toegepast onderzoek in de industrie te bevorderen, om aldus het concurrentievermogen te verhogen.  

www.wtcb.be

Techlink | stand 25

Techlink is de eerste én enige beroepsfederatie die alle technieken en installatiebedrijven (zoals elektro & HVAC) verbindt, versterkt en vertegenwoordigt. Techlink helpt haar meer dan 3000 leden een sterke plaats te behouden in een sector in transitie.

www.techlink.be

Firmanaam | stand 00

SPONSORS

WTCB | stand 13-14-18-19

Het Wetenschappelijk en Technisch Centrum voor het Bouwbedrijf is een Belgische particuliere onderzoeksinstelling die in 1960 werd opgericht op initiatief van de beroepsorganisatie en heeft tot doel het toegepast onderzoek in de industrie te bevorderen, om aldus het concurrentievermogen te verhogen.

www.wtcb.be

Firmanaam | stand 01

www.installday.be

Firmanaam | stand 01

www.installday.be

EXPOSANTEN

Meer info over de standen

4PS | stand 4

Dé softwareoplossing voor bouw & project georiënteerde bedrijven - 4PS Construct is een innovatieve, integrale ERP-oplossing die al je primaire bedrijfsprocessen ondersteunt. Gebaseerd op het meest gebruiksvriendelijke en moderne platform van dit moment: Microsoft Dynamics 365 Business Central. Vanuit de cloud, overal en voor iedereen beschikbaar. Altijd up-to-date, schaalbaar én veilig. Krijg terug grip op uw bedrijfsprocessen.

www.4ps.be

 

https://www.4ps.be/

12Build | stand 1A

Digitaal communiceren over offertes.Verstuur prijsaanvragen en zie precies wat er met jouw project gebeurt. Allemaal op één plek. Krijg grip op iedere stap. Van documenten tot het definitieve bod en alles daartussenin. Met Matchmaker houd je altijd en overal overzicht en grip op het hele proces. Van aanvraag tot oplevering. Matchmaker maakt jouw preconstructieproces makkelijker, zodat je tijd over hebt voor de dingen die er écht toe doen.

https://www.12build.com/nl/cloud-oplossingen/matchmaker/

 

 

https://www.12build.com/nl/cloud-oplossingen/matchmaker/

standnaam | stand nr

ABAX | stand 18

Hét platform dat voertuigen, materieel en gereedschap samen brengt

Krijg inzicht in uw wagenpark, externe activa en eindklantenservice om uw digitale transformatie mogelijk te maken. Kies uit vele flexibele gps-trackingoplossingen die dashboards, rapporten en meldingen bieden.

Met ABAX Wagenparkbeheer heeft u als verantwoordelijke over het wagenpark de informatie om dagelijkse taken efficiënt uit te voeren. Rapporteer middels slimme dashboards naar management en stuur bestuurders aan op diverse onderdelen zoals planning, rijgedrag, stationair draaien en inzet van voertuigen.

ABAX Materieelbeheer houdt de belangrijkste factoren voor u bij waaronder; de locatie van uw materieel in een kaart, draaiuren, beweging naar een nieuwe locatie met het gebruik van geofences. Via meldingen op basis van gebruik weet u wanneer u de volgende servicebeurt kunt verwachten.

ABAX Gereedschap is weten dat je het juiste materieel en gereedschap bij de hand hebt wanneer het nodig is. Verliezen, achterlaten, lenen en helaas... zelfs bedrijfsgereedschap stelen. Het zoeken naar gereedschap kan op zijn best frustrerend zijn, maar vaak geeft het veel tijdverspilling en vertraging. Tool tracking is ons antwoord voor digitale optimalisering in de bouw.

Sinds 2005 werken we als RAM Mobile Data samen met de Confederatie Bouw en hebben ons opgewerkt tot expert in het domein van installatie en bouw. Sinds eind 2020 zijn we onderdeel van ABAX. Dat geeft ons, naast onze bestaande expertise, het voordeel van schaalgrootte en innovatiekracht. Ontdek net als vele KMO’s ook de voordelen met ABAX.

https://www.abax.com/be-nl

 

 

 

ARCHISNAPPER | stand 23

ArchiSnapper - dé app voor werfopvolging en opleveringen

 

ArchiSnapper, een Vlaamse app voor de bouw, helpt aannemers bij het opvolgen van werven.

 

Documenteer openstaande punten op de werf via smartphone of tablet met de ArchiSnapper app.

 

Na het werfbezoek deel je een duidelijk overzicht met de betrokken partijen, inclusief tekst, foto’s, aanduidingen op plan, en meer.

 

ArchiSnapper heeft ook functionaliteiten voor veiligheidsinspecties (VCA), checkinatwork, en planning.

 

ArchiSnapper bestaat sinds 2013 en telt meer dan 10.000 tevreden gebruikers. Probeer het gratis via de website: archisnapper.com

https://www.archisnapper.com

ASTENA | stand 20

Succesvolle projecten of interventies uitvoeren vergt specifieke kennis en ervaring en brengt heel wat administratie met zich mee. Met gebruiksvriendelijke bedrijfssoftware, afgestemd op de noden van de sector, verloopt het een pak sneller en efficiënter. Bij Astena weten we dat, want wij werken enkel voor bedrijven die met bouw en installatie bezig zijn. Ons team leeft en ademt ‘bouw’ en weet wat jij nodig hebt.

 

 

https://astena.be/nl/erp-software/

Bluefields | stand 7

Gedaan met aantekeningen en berekeningen maken op een afgedrukte plattegrond. Met Bluebeam Revu meet je rechtstreeks op je bouwplan vanaf een PDF en trek je hoeveelheden in je favoriete calculatieprogramma of Excel. 
Plannen lezen en aanpassen, hoeveelheden producten berekenen, data genereren voor bestellingen en facturen, vragen stellen ... Het kan allemaal, en bovendien kan je nauwkeurig traceren wat er op een specifiek moment allemaal gedaan is met het plan.
"Alles wat u vroeger met een papieren plan deed, kunt u nu sneller en accurater op digitale wijze."

 

https://www.bluefields.be/nl/meethoeveelheden-uit-uw-pdf-halen

Bouwsoft | stand 5 & 6

Dé administratieve software voor elke bouwprofessional en installateur

Bouwsoft is een gebruiksvriendelijk all-in-one softwarepakket om uw volledige administratie mee uit te voeren, vertrekkend van het eerste contact met uw klant tot de laatste factuur. Het centraal beheren van adressen en projecten, het opmaken van offertes en facturen, het opvolgen van projecten d.m.v. vorderingsstaten en afrekeningen en het uitvoeren van een voor- en nacalculatie behoren dan ook slechts tot enkele van de mogelijkheden van het programma. Ook het beheren, creëren en digitaal laten aftekenen van jouw digitale werkbonnen is één van de functies van Bouwsoft. De software is te gebruiken op uw laptop, tablet en smartphone. Hierdoor heb je je administratie altijd bij de hand.

www.useitgroup.com/nl/bouwsoft-bouwsoftware

BUILD SOFTWARE | stand 3

Build Software ondersteunt bedrijven uit de ‘bouw’ bij het optimaliseren van hun bedrijfsprocessen. Ons gedreven team ontwikkelt en implementeert al sinds 1997 gespecialiseerde software voor de sector. Het resultaat van deze jarenlange ervaring is een state-of-the-art oplossing. Build Software ondersteunt klanten bij het winnen van aanbestedingen, hogere rendementen en meer tevreden eindklanten. Ze helpt uiteenlopende spelers, of ze nu in de algemene bouw, wegenbouw en infrastructuur, afwerking en installatie, projectontwikkeling of als studiebureau actief zijn.

Vandaag stellen we met trots onze BIM-Integratie voor!

https://www.build-software.eu

Bricsys® | stand 10

Bricsys® ontwikkelt BricsCAD®, een krachtig design platform voor 2D schetsen, 3D-modellering, werktuigbouwkundig ontwerp en BIM.

Het is op en top Belgisch en heeft wereldwijd meer dan 300.000 gebruikers. 

 

Ontwerpen in BricsCAD is eenvoudig en de verschillende vernieuwende functies verhogen uw productiviteit.

De intuïtieve workflow maakt overstappen van een 2D workflow naar BricsCAD BIM gemakkelijk en kostenefficiënt.
Ons doel: onze klanten helpen meer te bereiken, in minder tijd, voor minder geld.

www.bricsys.com

DALUX | stand 08

Dalux maakt het mogelijk om de bouwindustrie efficiënter te maken en helpt de digitalisering van de bouw- en vastgoedsector te bevorderen. Onze technische en gebruikersvriendelijke oplossingen vinden de basis in BIM-technologie. 3D-modellen worden ontsloten via onze snelle Dalux BIM Viewer. Met Dalux Field borgen onze klanten de kwaliteit van hun diensten en producten door opnames en checklists direct te koppelen aan het model en onze innovatieve TwinBIMTM standaard brengt Augmented Reality (AR) naar de bouwplaats.

https://www.dalux.com/nl/

D-Studio | stand 28

D-studio een rasecht BIM-bureau met meer dan 18 jaar ervaring. We beheren alle (BIM)-data in grootschalige projecten, ontwikkelen maatwerk BIM integratie-software & web-platformen en dragen bij aan onderzoek en innovatie op basis van AI/ML en BIM-standaarden. Referenties: Google (D), ZIN (B), CFF Lausanne (CH), ziekenhuizen in Breda (NL), Hasselt, Ottiginies & Woluwe (B) en oplossingen voor oa. Gyproc (B/NL) en WTCB (B).
D-studio staat voor expertise, engagement, transparantie en kwaliteit, vanuit een mix van jong talent en grijze haren, met oog voor onze sociale rol als bedrijf.

 

https://dstudio.be/

Geodynamics | stand 9

GeoDynamics is de marktleider in mobiele tijdregistratie. Dankzij onze innovatieve oplossingen kunnen arbeiders eender waar hun gewerkte uren digitaal doorgeven. Zeg dus vaarwel aan de papieren werkbriefjes en geniet van een snelle loonadministratie of realtime informatie die je perfect kan integreren in je ERP- of CRM-systeem. 

https://get.geodynamics.be/digitalisatie-bouwsector/

GEO-IT | stand 24

Geo-IT BVBA is erkend verdeler, training center en ontwikkelaar van Autodesk software met specialisatie in de bouwsector. Als Autodesk Gold partner ondersteunen we aannemers, studiebureaus en architecten met de BIM ontwerpsoftware Autodesk Revit die we afstemmen op de noden van de Belgische markt. Met de Autodesk BIM360 producten brengen we de 2D plannen en de 3D BIM modellen naar de werf voor gebruik op pc, tablet of smartphone. Geo-IT is actief in de werkgroepen BIM van het WTCB en eveneens partner van CEVORA en de Confederatie Bouw voor gespecialiseerde opleidingen in AutoCAD, Revit en BIM software.

https://www.geoit.be/nl

GMI Group | stand 09

Als software en servicebedrijf ondersteunen wij onze klanten bij de optimalisatie van de operationele processen en administratieve organisatie. U bent één bedrijf; één geïntegreerd systeem is dan ook vanzelfsprekend. Onze aanpak staat garant voor een totaalbenadering binnen vier grote automatiseringsdomeinen: ERP, CRM, ECM en BI. Wij garanderen een begeleiding door mensen die gepokt en gemazeld zijn in de dagelijkse praktijk. Zij spreken uw taal en denken actief mee vanuit uw specifieke problematiek.

www.gmigroup.be

Handsoft | stand 22

HandSoft is hét softwarepakket voor installatiebedrijven. Het is ontwikkeld door 3 softwarebedrijven (Duitsland-België-Nederland) die elk meer dan 34 jaar ervaring hebben opgebouwd in deze branche. Met de belangrijke leveranciers hebben we een E-link, rechtstreekse koppeling met hun e-shop, zodat u artikelen eenvoudig en snel kan toevoegen in HandSoft. Met 1 klik worden de bruto- en uw nettoprijzen van courante artikelen razendsnel geactualiseerd. Integratie met de app Outsmart voor digitale werkbonnen.

www.handsoft.be

Hit-Office | stand 11

Ficos is ICT specialist voor de bouwsector
Hit-Office is een softwareoplossing voor het beheer van uw offertes, bouwplaatsen, inkoop, planning, boekhouding, personeel, dienst-na-verkoop en machinepark
Hit-Mobile is een mobile app die gekoppeld is aan Hit-Office, ze geeft u toegang tot uw gegevens vanop uw smartphone of tablet
Hit-Tracking is een track&trace oplossing die op zichzelf of geïntegreerd met Hit-Office kan gebruikt worden.
Hit-Market is een platform voor online prijsaanvragen. Hierdoor kunt u het inkoopproces met uw leveranciers en onderaannemers verbeteren.
Check-in-at-Work is een oplossing voor aanwezigheidsregistratie
Meer informatie over onze oplossingen vindt u via www.hit-office.com, www.hit-mobile.com, www.hit-tracking.com et www.hit-market.be

www.hit-office.com

INCERTA | stand 1

INCERTA is, met hun VARIO Software, een innovatieve leverancier van bedrijfssoftware en Mobiele Apps.  Als QHSE software specialist ligt onze focus sterk op informatiseren van processen met betrekking tot veiligheid, kwaliteit en milieu. Het succes van onze VARIO software te danken aan een unieke samenwerking tussen onze IT-dienst en het team van QHSE-consultants die dagelijks klanten assisteren om zorgsystemen te implementeren. VARIO software is een trendsetter op de Belgische markt met meer dan 500 tevreden. 

https://www.variosoftware.be/

Knowliah | stand 28B

Knowliah ontwikkelt software oplossingen voor het beheer van ongestructureerde informatie en kennis, gebaseerd op zeer innovatieve algoritmen en met automatische verrijking van teksten door middel van meta-data. Onze oplossingen vormen de motor van digitalisering binnen bedrijven: van document-, e-mail- en contractbeheer tot het opzetten van een volledig digitaal werfbeheersysteem. Knowliah heeft haar waarde reeds bewezen binnen de bouwsector met efficiëntiewinsten, verlaagde risico’s en beter projectbeheer als resultaat.

https://www.knowliah.com/

 

 

KPD | stand 14

Kennis van de bouwwereld

Al meer dan dertig jaar richten wij ons exclusief op de Belgische bouwsector. Hierdoor ‘bouwden’ wij een ongeziene schat aan ervaring, knowhow en expertise op. Dit vertaalt zich in onze gespecialiseerde software en het juiste advies.

www.kpd.be

MIRA SOFTWARE | stand 13

Wat?

MIRA Software biedt inzicht in het gebruik en verbruik van materiaal en materieel.

Hoe?

Het werkt als een kassasysteem in de supermarkt: alle gebruiksgoederen en verbruiksgoederen die het bedrijf in- of uitgaan worden in- en uitgecheckt. Zo kan alle informatie over het gebruik én verbruik, maar ook over onderhoud, keuringen, stock, herstellingen en reservaties worden bijgehouden.

Voor wie?

MIRA Software is geschikt voor elk groot of klein bedrijf dat materiaal en materieel op een transparante manier wil beheren. Met onze prijsformules kan u budgetvriendelijk investeren in duurzaam digitaliseren. We kijken ernaar uit om kennis te maken.

https://www.mirasoftware.be/nl/

testest

PHI DATA | stand 16B

Als onafhankelijke ontwikkelaar en integrator van Smart Edge-oplossingen gaat PHI DATA  altijd voor de best mogelijke oplossingen voor de digitalisering van bedrijfsprocessen. Hierbij maken we gebruik van een brede waaier aan technologieën op het vlak van automatische identificatie, lokalisatie en IoT (Internet of Things). PHI DATA ondersteunt meer dan 2.000 actieve klanten met een team van 45 gedreven en multidisciplinaire medewerkers en een uitgebreid netwerk van zorgvuldig gekozen partners. Meer informatie op www.phidata.be.

www.phidata.be

PRIXO | stand 16

De snelst groeiende planning tool voor de Bouwsector.

De 7 argumenten:

  • De makkelijkste = Prixo is aanpasbaar aan je huidige werkwijze = geen leercurve
  • De snelste = Gebouwd om sneller te (her)plannen dan je ooit voor mogelijk hield
  • De veiligste = Planning in the cloud, altijd online + virtuele planning assistent als je rechterhand
  • Meest verbonden = Connecteer met je bestaande software en haal nog meer winst uit je planning
  • De leukste = De combo van visuele pracht en intuïtief design maken plannen aangenamer
  • Gratis demoperiode met volledige ondersteuning = enkel overtuigde klanten
  • Opleiding, hulp bij migratie van jouw data en beste support van de markt

https://www.prixo.io/nl

RENTAGA | stand 17

 

WIJ VERBINDEN U MET DE BESTE VERHUURBEDRIJVEN!

  • BESPAAR VEEL TIJD DOOR ALLE HUURPRIJZEN ONMIDDELLIJK TE VERGELIJKEN!
  • ZIE DE 3 BESTE HUURAANBIEDINGEN VOOR UW MACHINE
  • BESTEL VEEL MACHINES IN SLECHTS 4 CLICKS

Wij maken het huren van machines heel gemakkelijk, snel en kostenefficiënt. Planning en beheer van de machines voor uw werven is nu pijnloos. Met Rentaga heeft u een one-stop-shop om de machines te vinden die u nodig heeft, om ze allemaal in één trek te bestellen. Spaar tijd voor uw werk.

https://rentaga.com/nl

Robaws | stand 12

Robaws is een online tool voor uw administratie met als focus eenvoud, snelheid & mobile. Beschikbare modules: klanten, offerten, projecten, werkbonnen, facturatie, leveranciers, bestellingen, planning (check-in @work, werfmeldingen), materieel, stock, uurregistratie, dashboard, bestand & email integratie. Verwacht geen brochures op onze stand, wij tonen graag ons product met live demo's.
http://www.robaws.be/

www.robaws.be

RVC | stand 2

RVC optimaliseert en digitaliseert de operationele processen van technische interventies in de bouwsector. RVC ontwikkelt en verkoopt managementoplossingen voor professionele technici en vastgoedmanagers met field data collectie, dematerialisatie van operationele en administratieve processen en consumptiemanagement. RVC S.A. streeft naar een verbonden en papierloze organisatie met haar Powerges Start, Classic en Estate oplossingen.

https://www.rvc.be/

Software One | stand 7B

SoftwareONE has partnered with RIB Software, providing the market presence and delivery capabilities to offer RIB Software's MTWO construction cloud platform globally. We are committed to jointly fueling technological innovation for AEC customers so they can better manage risks, avoid rework and reduce waste. As of 2021, MTWO is available from SoftwareONE in 25 countries.

 

The MTWO Construction Cloud is a 6D BIM (Building Information Modelling) enterprise cloud for end-to-end project management. It connects all teams, anytime, anywhere, through all devices, and provides real-time intelligent data for effective decision-making, helping project teams to build faster, smarter and better, and enabling enterprises to be more efficient, sustainable and successful. RIB Software has chosen SoftwareONE as its global distribution and service delivery partner for the MTWO construction cloud platform. Together, we are helping AEC businesses and Real Estate owners to advance their digital transformation journeys, using technology to better manage construction risk, avoid rework, reduce waste, save cost, and be more sustainable

Please find the link to the official website of MTWO below: https://www.mtwocloud.com/

 

https://www.mtwocloud.com/

Suivo | stand 25

Suivo levert kwaliteitsvolle data & inzichten om je bedrijf nog beter te maken. We hebben er onze missie van gemaakt om alles te connecteren.

Suivo is een Internet of Things bedrijf. Wij combineren software, hardware en connectiviteit om business processen te optimaliseren. Met onze trackers, tags en sensoren verzamelen we gegevens, zodat je je wagenpark, machines, gereedschappen en medewerkers nog beter kan inzetten.  Zo kan je alles gemakkelijk plannen, beheren en analyseren.

www.suivo.com

https://www.suivo.com

VAN ROEY.be | stand 29

Trust Digital, So You Can Create Wonderful Things

VanRoey.be biedt IT-dienstverlening aan bedrijven die geloven dat ze een impact op de markt hebben door processen te digitaliseren en te automatiseren. Dit op een zo veilig mogelijke manier, daar bedrijfsdata hun meest waardevolle bezit zijn. Om dit te realiseren biedt VanRoey.be diensten en oplossingen met focus op Managed Services, Security, Modern Workplace & Hybrid IT.

Ontdek hoe wij jou kunnen helpen met je digitale transformatie!

 

https://www.vanroey.be/

Wolters Kluwer | stand 26-27

 

Wolters Kluwer biedt u met Adsolut Kmo-beheer een veelzijdig administratief softwarepakket voor bouw- en installatiebedrijven met tal van integratiemogelijkheden: van offertes en planning tot facturatie en calculatie, inclusief boekhouding en mobiele apps voor medewerkers op werven. Onze lokale experts helpen u om samen de ideale samenstelling en configuratie van het pakket te bepalen.

 

Zo werkt u efficiënter, communiceert u vlotter en ontwikkelt u een duurzame vertrouwensrelatie met klanten, medewerkers, maar ook leveranciers en onderaannemers. Een digitale aanpak levert bovendien een schat aan data op, die leidt tot meer inzicht in uw organisatie en in uw projecten en werven.

 

Meer info op wkbe.be/bouw

https://www.wolterskluwer.com/nl-be/know/service-installatie

WTCB | stand 15

Het WTCB presenteert Ambities 2025! De komende vijf jaar focussen we onze inspanningen vooral op drie assen: het Metier, de Green Deal en Bouw 4.0. We stomen de aannemer, die meer dan ooit centraal staat, klaar voor de bouw van morgen.

https://www.wtcb.be/